Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kamčatkas pussalā Krievijā teritorijas labiekārtošanas darbu laikā Vulkānu ciemā zem Ļeņina pieminekļa pamatiem atrasts pirms 33 gadiem noglabāts komjauniešu vēstījums pēcnācējiem, vēsta aģentūra "Itar-Tass", atsaucoties uz vietējām amatpersonām.

Kapsulu ar vēstījumu 1979. gada 15. jūlijā paslēpuši ciematā bāzētās kara – kosmisko spēku armijas daļas jaunie karavīri. 2024. gada jaunatnei veltītais vēstījums rakstīts ar roku uz blīva papīra lapas izmēros metrs reiz 40 centimetri. Kapsula noglabāta par godu 55. gadadienai, kopš komjaunatnei dots PSRS vadītāja Vladimira Iļjiča Ļeņina vārds, vēsta "Itar-Tass".

"Bez pagātnes nav nākotnes. Atcerieties, kā mēs atceramies nemirstīgos Oktobra un pilsoņu kara varoņus, piecgažu varoņus un mūsu dzimtenes aizstāvjus briesmīgajos fašistu iebrukuma gados, lielās komunistiskās celtniecības darbiniekus," teikts vēstījumā.

"Tāpat kā viņi, mēs nespējam iedomāties dzīvi bez radošā darba komunisma triumfa vārdā. Mūsu lepnums – iepriekšējo paaudžu sasniegumi – un tā ir mūsu atbildība Partijas, Dzimtenes un Tautas priekšā. Viss ir sasniegts ar varoņu darbu un asinīm un jūsu brīnišķīgā dzīve – mūsu mīlestības turpinājums," komjaunieši pavēstījuši 2024. gada jauniešiem.

"Mēs sakām Jums cauri 45 mūs savienojošiem gadiem...lai jūsu raksturi ir vīrišķīgāki. Lai Jūsu dziesmas ir priecīgākas. Lai Jūsu mīlestība būtu karstāka. Mēs nežēlojam sevi, jo zinām: Jūs būsiet labāki par mums," novēlējuši 1970. gadu jaunieši.

Kapsula ar vēstījumu svinīgi nodota 14086. armijas daļas komandierim Oļegam Markovam, lai tā nokļūtu militārajā muzejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!