Laikraksts "The Beijing News" nesen pavēstīja par kādu neparastu noziegumu, kas atklājis kāda nomaļa Ķīnas ciematiņa drūmo tradīciju. Pirms mēneša pašnāvību izdarījušas populāras blogeres pīšļi tika izzagti no apbedīšanas biroja tā dēvētajām pēcnāves kāzām. Kas un kāpēc precas aizsaulē, un kā uz šī rēķina iedzīvojas Ķīnas kapu izlaupītāji?

Ar izdevēja atļauju portālam "Delfi" ir ekskluzīvas tiesības latviešu valodā pārpublicēt neatkarīgā Krievijas medija "Republic.ru" (bijušais "Slon.ru") rakstus. Sadarbību uzsākām 2019. gadā.

"Kaķēna Lo" lieta

2021. gada 15. oktobrī populārā ķīniešu "Tik-Tok" blogere "Kaķēns Lo" pēc ilgstošas depresijas un vajāšanas no skatītāju puses tiešajā ēterā iedzēra nāvējošu parakvāta (toksisks herbicīds) devu. Apzinājusies izdarīto, viņa tūdaļ izsauca neatliekamo palīdzību, taču ārsti nepaspēja viņu glābt. Likās, ka ar to skumjais un mūsdienām diemžēl nebūt ne unikālais stāsts būs galā. Taču pēc mēneša žurnālistiem kļuva zināms, ka pēc kremācijas "Kaķēna Lo" vecākiem nodoti neīsti meitas pelni, kamēr īstās meitenes mirstīgās atliekas centās pārdot "pēcnāves laulības" slēgšanai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!