Foto: Kadrs no video

Uzņemot filmu par Ukrainas "kiborgiem", apšaudē Doņeckas lidostas apkārtnē iekļuvusi Krievijas žurnāliste – projekta "Realitāte" veidotāja Anna Dombrovska. Dramatiskos notikumus žurnāliste iemūžinājusi videoierakstā.

Žurnāliste viesojās pie Ukrainas karavīriem, kas bāzējas Doņeckas lidostas tuvumā, kur jau mēnešiem notiek sīvas kaujas. Ierakstā redzamas epizodes no karavīru dzīves un dzirdamas sarunas.

Brīdinājums: video dzirdama nenormēta leksika

Video, sākot no ceturtās minūtes, kāds karavīrs stāsta žurnālistei, ka karo jau četrus mēnešus, lai gan pašsaglabāšanās instinkts "jau 150 reizes licis aizbraukt". Vīrietis norāda, ka Krimas okupācijas laikā karavīri negribēja šaut pa Krievijas karavīriem, jo uzskatīja tos par "brāļiem", bet šie "brāļi" tagad šauj pa viņiem.

Pretinieka taktiku apšaudīt Ukrainas teritoriju, nerēķinoties ar civiliedzīvotājiem, karavīrs raksturo kā Staļina laika metodes. Šai brīdī atskan spēcīgs sprādziens, kura triecienviļņa ietekmē bojāta kamera. Pati žurnāliste brīnumainā kārtā palikusi neskarta, liecina "Realitāte" informācija.

Pēc tam dzirdami kliedzieni, lamas un vēl citi sprādzieni. Intervētais karavīrs redzams guļam zemē un nereaģē uz kairinājumiem, kas var būt kontūzijas pazīme, vien pēc brīža vārgi atbild, ka dzird biedrus "kā caur vati".

"Saki, mēs būsim dzīvi?" video beigās dzirdama žurnālistes balss. "Protams," atbild kāds vīrietis. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!