Krievijas Karēlijas Republikas pilsētas Segežas iedzīvotāji ceturtdien sociālajos tīklos publicējuši fotogrāfijas ar apdzeltējušu sniegu un beigtiem putniem, kas gaisā pēkšņi zaudējuši dzīvību un nokrituši, vēsta portāls "Currenttime".

Aculiecinieki stāsta, ka pie vainas ir blīva, smakojoša un indīga migla, kas pārņēmusi pilsētu.

"Šodien pilsētā bija konkrēts gāzu uzbrukums, migla blīva un smirdīga. Un, lūk, putni to neiztur," komentēja kāds soctīklu lietotājs.

Ekologi pieļauj, ka notikusi kaitīgo gāzu noplūde no vietēja celulozes-papīra kombināta. Šādas noplūdes ir ļoti bīstamas cilvēkiem, kuri katru dienu elpo šo gaisu, stāsta ekoloģe Natālija Pastušenko. Viņa norāda, ka sniegs pilsētā ir balts tikai nokrišanas brīdī, bet pēc tam lēnām iekrāsojas un kļūst melns.

Par šo problēmu varasiestādes informētas jau 10 gadus, bet vienmēr uz sūdzībām atbildējušas, ka viss ir normas robežās, apgalvo Pastušenko.

Kompānija "Segeža grupa", kurai pieder kombināts, komentārus medijam sniegt atteicās.

Vēlāk vietējās varasiestādes paziņoja, ka kombinātā notiek pārbaudes, lai noteiktu tā kaitīgās ietekmes uz apkārtējo vidi līmeni. Uzņēmuma pārbaudes formāli sāktas jau pirms mēneša, bet esošās situācijas dēļ pārbaudes darbības aktivizētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!