Foto: AFP/Scanpix

Kasablankā, kur sabruka trīs dzīvojamās mājas, bojā gājušo skaits jau sasniedzis 23 cilvēkus, atsaucoties uz Marokas varasiestāžu ziņoto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Starp bojā gājušajiem ir arī marokāņu aktrise, kura kādu brīdi pēc ēku sagrūšanas sazinājusies ar glābējiem pa telefonu, taču tad saziņa pārtrūkusi.

Glābēji svētdien bija spiesti uz laiku pārtraukt operāciju, jo nācās gaidīt tehniku, ar kuras palīdzību sabrukušās konstrukcijas nocelt. Tas izsauca ēkās iesprostoto cilvēku tuvinieku dusmas.

Līdz šim glābējiem izdevies izglābt 55 cilvēkus, taču vairāki vietējie iedzīvotāji kopš piektdienas, kad notika traģēdija, joprojām ir pazuduši bez vēsts un tiek pieļauts, ka viņi ir zem drupām.

BBC norāda, ka ēku sagrūšana Kasablankā, kas ir viena no lielākajām Marokas pilsētām, nav reta parādība. Eksperti uzskata, ka būvnieki ēkas šeit ceļ steigā un neievērojot būvniecības normas.

Trīs blakus stāvošās dzīvojamās ēkas pēc aculiecinieku teiktā "sagāzušās kā kāršu namiņš". Viena no versijām liecina, ka ēkas sagruvušas bīstamu remontu dēļ, kas veikti vienā no mājām. No blakus esošajiem namiem pēc notikušā drošības nolūkos evakuēti cilvēki.

Marokas karalis Muhameds VI izteicis līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem un slimnīcās apciemojis cietušos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!