18 cilvēki ievainoti trešdien uzbrukumā pie Indijas Džammu- Kašmiras štata likumdošanas sapulces ēkas Šrinagarā, kad musulmaņu kaujinieki meta granātas uz policijas konvoju, informēja policija.
Ievainoto vidū ir 11 indiešu policisti.

Sprādziens notika netālu no parlamenta galvenajiem vārtiem.

"Kaujinieki meta granātu uz braucošu policijas automašīnu, bet tā nesprāga. Nekavējoties notika vietā ieradās spridzekļu neitralizēšanas vienība un citi policisti, bet tad viņi meta vēl divas granātas, kas uzsprāga," pastāstīja policists, kurš bija notikušā aculiecinieks.

Ziņu avoti slimnīcā informēja, ka divi cietušie ir smagā stāvoklī.

Trešdien no rīta Pakistānas separātistu kaujinieku grupējums, kas tiek apsūdzēts nesenajā uzbrukumā Indijas parlamentam, izplatīja paziņojumu, kurā piedraudēja īstenot "jaunus nāvējošus uzbrukumus" Indijas drošības spēkiem.

"Mūsu rīcībā ir nāvējošāki un sarežģītāki ieroči un mēs tos izmantosim pret Indijas armiju un paramilitārajiem spēkiem tuvāko dienu laikā," teikts grupējuma "Jaish-e-Mahmmad" paziņojumā, kas publicēts vietējos laikrakstos Indijas pārvaldītajā Kašmiras daļā.

"Jaunie nāvējošie uzbrukumi mazinās Indijas valdības apņēmību cīnīties pret modžahediem un uzvara piederēs mums," teikts paziņojumā.

Kodolvalstis Indija un Pakistāna ir paziņojušas, ka nevēlas karu, bet vienlaikus ir apliecinājušas gatavību bruņotam konfliktam. Abu valstu attiecības, kas jau desmitiem gadu ir saspīlētas strīda dēļ par Kašmiras piederību, saasinājās 13.decembrī, kad notika uzbrukums Indijas parlamentam, kura īstenošanā Deli vaino divus Pakistānā darbojošos ekstrēmistu grupējumus - "Jaish-e-Mohammad" un "Lashkar-e-Taiba". Deli arī apsūdzējušas Pakistānas militāro izlūkdienestu uzbrukumu plānošanā, taču Islāmabada kategoriski noliedz šīs apsūdzības.

Indijas un Pakistānas pierobežas rajonos daudzi iedzīvotāji jau atstājuši mājas, baidoties no kara izcelšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!