"Ja es būtu Savienoto Valstu prezidents un tikai vienreiz vēlētos demonstrēt, ka esmu kaut nedaudz iejūtīgs, es neprovocētu argentīniešus, kas mani pasludinājuši par "nevēlamu"," intervijā Argentīnas televīzijai paziņoja Kastro.
Kubas diktatoru intervēja viens no viņa kvēlākajiem pielūdzējiem - Argentīnas futbola leģenda Djego Maradona, kurš savulaik uzturējies Kubā, cenšoties atbrīvoties no kokaīna atkarības. Intervija tika pārraidīta pirmdien Maradonas šovā "La noche del 10".

Šova sākumā Maradona, kuram mugurā bija T-krekls ar Če Gevaras attēlu, demonstratīvi uzvilka viņam pārāk lielu militāra piegriezuma frenci, kādu paradis valkāt Kastro. Sarunas laikā Maradona nepārtraukti ar pielūgsmi raudzījās uz Kubas diktatoru, tikai pa brīdim pārtraucot viņu ar vienzilbīgām piebildēm.

Šova noslēgumā Kastro iemeta vairākas bumbas improvizētā basketbola grozā, kuru veidoja Maradonas rokas. Savukārt Maradona izklāstīja savu ieceri piedalīties alternatīvā "tautas sammitā", kā arī pret Bušu vērstā demonstrācijā.

"Djego, tu esi pelnījis pieminekli," uz Maradonas sacīto reaģēja Kastro.

Dažas dienas pirms svarīgās abu Amerikas kontinentu galotņu sanāksmes Argentīnā komunistiskās Kubas līderis Fidels Kastro pievienojis savu balsi pret ASV vērstajai retorikai.

Pēc tam, kad galēji kreisie argentīniešu grupējumi pasludinājuši ASV prezidentu Džordžu Bušu par "nevēlamu" personu, arī Kastro aicinājis Bušu palikt mājās.

Kuba saistībā ar tās pieļautajiem cilvēktiesību pārkāpumiem ir izslēgta no Amerikas valstu organizācijas, un Kastro nav uzaicināts uz tās galotņu sanāksmi.

Uz sammitu Maras del Platas kūrortā, kas notiks piektdien un sestdien, ieradīsies 34 Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas valstu galvas. Paredzēts, ka valstu līderi apspriedīs nabadzības apkarošanu un demokrātijas situāciju Latīņamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!