Foto: AP/Scanpix

Luhanskas apgabalā vairāk nekā 100 Ukrainas karavīru nonākuši prokrievisko kaujinieku ielenkumā. Ir kritušie, ievainotie un sagūstītie, zaudēta arī bruņutehnika un situācija tiek raksturota kā kritiska, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to savā oficiālajā interneta vietnē raksta Luhanskas apgabala administrācijas vadītājas Genādijs Moskaļs.

"Otrdien, 14. oktobrī, Luhanskas apgabala Buhmutkas autoceļa rajonā turpinājās pastāvīgas kaujas sadursmes starp ukraiņu drošībniekiem un teroristiem. Mūsu pozīcijas apšaudīja tā sauktā "32. atsevišķā Donas kazaku apriņķa" kaujinieki Dremova vadībā, kuri ir ierakušies meža masīvā, un viņu bruņojumā ir aptuveni 20 tanki un divi desmiti citas bruņutehnikas vienību," raksta Moskaļs.

Otrdien astoņos no rīta ar mīnmetējiem un strēlnieku ieročiem sākta Nacionālās gvardes 31. blokposteņa apšaudīšana. Ap 10:45 sadursmēs ar kaujiniekiem iesaistījusies Ukrainas armijas 24. brigādes grupa, kas devusies palīgā Nacionālās gvardes karavīriem. Vēlāk uzbrukumu no slēpņa piedzīvojusi Ukrainas 80. aeromobilā brigāde, kas arī devās palīgā Nacionālās gvardes karavīriem, teikts apgabala administrācijas paziņojumā

"Mūsu pusē ir zaudēta bruņutehnika. Informācija par nogalinātajiem un ievainotajiem tiek precizēta," norāda iestāde.

Apšaudes turpinājušās arī vakarā un pēc pusnakts. Ap diviem naktī kaujinieki apšaudījuši un pēc tam ielenkuši apkārtni pie 31. un 32. blokposteņa Bahmutkas rajonā. Izcēlusies kauja.

Trešdiena rītā izsmeļoša informācija par situāciju Bahmutkas rajonā nav. Zināms, ka ielenkumā iekļuvuši 112 armijas un Nacionālās gvardes karavīru. Virkne ievainotu un kontuzētu karavīru nokļuvuši gūstā. Situāciju var raksturot kā kritisku, informē UNIAN. Precīzu datu par zaudējumiem nav, jo kaujas vietai nevar piekļūt apšaudes dēļ, ko ar smago tehniku no meža veic kaujinieki.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju mēģinājumi ar "Luhanskas Tautas Republikas" (LTR) vadību vienoties par uguns pārtraukšanu nav devuši rezultātus, jo "Donas karavīri" LTR nepakļaujas, bet rīkojas pēc saviem ieskatiem, raksta Moskaļs.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!