Foto: Shutterstock

Kazahstānas pilsētā Atirau valsts budžeta darbinieki sūdzas par to, ka ir spiesti pirkt pa 10 kilogramiem iepuvušu pērno kartupeļu, lai netiktu atlaisti no darba, vēsta ziņu portāls "Nur.kz", atsaucoties uz telekanālu KTK.

Tiek uzskatīts, ka varas iestādes šādi atbrīvojas no pūstošiem stabilizācijas fonda dārzeņiem.

Starp neapmierinātajiem bija slimnīcas darbiniece, kas intervijā slēpa savu seju, baidoties no vajāšanas. Viņa pastāstīja, ka pilsētas akimāts (mērija) pirms mēneša izplatījis valsts budžeta darbiniekiem paziņojumu, ka viņiem jāpērk pērnie kartupeļi par pašreizējo kartupeļu cenu – 70 tengēm (0,19 eiro) kilogramā.

Par atteikšanos tos pirkt esot piedraudēts ar atlaišanu. Ja nopirktie kartupeļi nav vajadzīgi, tos var nevest uz mājām – galvenais ir samaksāt par tiem.

Akimāta pārstāvji paziņoja, ka neapmierinātie esot pārpratuši šo ieceri, jo neviens neesot spiests pirkt šos kartupeļus. Akimāts gribējis palīdzēt valsts darbiniekiem, kuriem nav laika aiziet uz tirgu, un piegādājis kartupeļus tieši darbavietā.

"Mūsu darbiniekiem ir saspringts [darba] grafiks. Laika iet uz tirgu nemaz nav, tāpēc mēs iecerējām šādu akciju, lai viņiem palīdzētu. Labi kartupeļi par pieņemamu cenu. Neviens netika piespiests. Piemēram, es arī sev paņēmu, un mans šoferis arī ar prieku nopirka. Es iešu pirkt arī rīt," sacīja Atirau uzņēmējdarbības nodaļas priekšnieks Kadirgali Turganovs.

Reaģējot uz skandālu, akimāts paziņoja, ka pazeminās šo kartupeļu cenu līdz 56 tengēm (0,15 eiro) kilogramā.

Dārzeņi tiek izpārdoti no Atirau rezerves jeb stabilizācijas fonda, kurā no pērnā gada palicis pārāk daudz kartupeļu – 1000 tonnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!