Foto: LETA

Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs, uzrunājot Hirosimas pilsētas Jauniešu komitejas – starptautiskās kampaņas par kodolieroču likvidēšanu dalībniekus, aicinājis pasaules sabiedrību parakstīt elektronisko petīciju par kodolizmēģinājumu aizliegšanu, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

"Šī gada 29. augustā Starptautiskajā konferencē "No kodolizmēģinājumu aizlieguma līdz no atomieročiem brīvai pasaulei" es paziņoju par Kazahstānas starptautiskā projekta ATOM sākšanu. Projekta nosaukums veidots no četriem vārdiem angļu valodā – "Abolish Testing. Our Mission" [atcelt izmēģinājumus – mūsu misija]. Projekta ietvaros ikviens Zemes iedzīvotājs, kurš iestājas pret kodolieročiem, vietnē "www.theatomproject.org " varēs parakstīt pasaules valdībām adresētu petīciju uz visiem laikiem atteikties no kodolizmēģinājumiem un panākt ātrāku Vispārējā kodolizmēģinājumu aizlieguma līguma stāšanos spēkā," paziņoja Nazarbajevs.

Prezidents aicina cilvēkus atbalstīt projektu ATOM un par galveno mērķi izvirzīt pasaules kārtības bez kodolieročiem veidošanu. "Tikai tā mēs varēsim nodrošināt saviem bērniem un mazbērniem daudz mierīgāku un drošāku nākotni," Nazarbajevu citē prezidenta preses dienests.

Iepriekš Hirosimas Jauniešu komitejas pārstāvji vēstulē Kazahstānas prezidentam izteica bažas par to, ka "Zemes nākotni joprojām apdraud aptuveni 200 000 kodollādiņu. "Mēs vēršamies pie Jums un citiem līderiem ar lūgumi novērst šos draudus," vēstules saturu citē "Itar-Tass".

Kazahstānas prezidenta ieteikto petīciju var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!