Vismaz 25 cilvēki gājuši bojā un vēl aptuveni 300 guvuši ievainojumus ceturtdienas vakarā Jeruzālemes rietumos, kad kāzu svinību laikā iebruka balles zāles grīda.
Brīdī, kad notika traģēdija, viesību nama "Versaļa" ceturtajā stāvā Jeruzālemes Talpiotas industriālajā parkā dejoja aptuveni 700 kāzu viesu. Pēkšņi grīda iebruka, sagraujot arī pārējo stāvu grīdas un griestus.

"Mēs mielojāmies ar uzkodām, kad es ieraudzīju, kā līgavas tēvs, kurš tobrīd dejoja, pazūd," sacīja notikuma aculieciniece Sāra Pinhasa, piebilstot, ka pēkšņi bijis dzirdams liels troksnis un grīdā parādījies milzīgs caurums.

Izraēlas slepenpolicijas priekšnieks Dāvids Tzuri aģentūrai AFP pastāstīja, ka traģēdijas iemesls, visticamāk, ir ēkas celtniecības laikā pieļautas rupjas kļūdas un noraidīja iespēju, ka tas būtu bijis sprādziens.

Arī Izraēlas policijas priekšnieks Šlomo Aharoniškis žurnālistiem notikuma vietā sacīja, ka viss liecina par to, ka traģēdija notikusi ēkas konstrukcijas defektu dēļ, nevis arābu sarīkota terora akta rezultātā.

15 gadus vecās ēkas īpašnieki atzina, ka nesen pirmajā stāvā veikti remontdarbi, taču tas bijis kosmētiskais remonts, kura laikā ēkas balsti nav aiztikti.

Daudzi klātesošie atzina, ka notikuma vietā izskatās kā pēc zemestrīces. Mediķi uz vietas sniedz palīdzību cietušajiem un Izraēlas armijas glābšanas vienība ar suņiem drupās meklē izdzīvojušos.

Policijas darbinieki izteikuši minējumus, ka cilvēku meklēšana ēkas drupās varētu turpināties trīs dienas.

Hadasas slimnīcā kāds traģēdijā izvērtušos kāzu viesis sacīja: "Es dejoju, kad pēkšņi sajutu, ka grīda sāk brukt. Taču mums ar sievu un vēl kādiem desmit viesiem izdevās pieķerties pie kolonnas. Mēs sasējām kopā galdautus un pa tiem norāpāmies drošākā vietā piecus līdz desmit metrus zemāk. Tad ieradās glābēji un padeva mums kāpnes".

Līgava un līgavainis ir dzīvi un šobrīd atrodas slimnīcā vienā palātā, aģentūrai "Reuters" pastāstīja jaunā vīra tēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!