Foto: AFP/Scanpix

Kenijas Dabas aizsardzības biedrība vēlas saukt pie atbildības malumedniekus, kuri sestdien nogalinājuši 11 ziloņu ģimeni, vēsta raidsabiedrība BBC.

Biedrība pavēstījusi, ka vērsīsies pret malumednieku bandu.

Ziloņu ģimene, kura sastāvēja no 11 dzīvniekiem, nošauta sestdien, un tas ir viens no nežēlīgākajiem malumednieku uzbrukumiem, kāds ir noticis Kenijas teritorijā pēdējā laikā. BBC norāda, ka parasti mednieki uzbrūk vienam dzīvniekam, bet šoreiz vienā reizē apšauta visa ģimene. Sestdien dzīvnieki nošauti Kenijas nacionālajā parkā Tsavo, kurā mīt aptuveni 13 000 ziloņu. "Tas liecina par to, cik tālu noziedzīgie grupējumi ir gatavi iet, lai iegūtu ziloņkaulu. Tas ir patiesi traģiski," norādījusi Dabas aizsardzības biedrība.

Biedrībā uzskata, ka uzbrukumā piedalījušies desmit cilvēki, kuri ziloņus šāvuši gan no gaisa, gan no automašīnas, un pārvietojoties kājām. Biedrības izplatītajā paziņojumā teikts, ka visi ziloņi nošauti, viņu līķos atrastas lodes.

Pēdējos gados Kenijas valdība arvien stingrāk vēršas pret malumedībām, kuras valstī joprojām ir ļoti populāras, jo Āzijas reģionos aug pieprasījums pēc ziloņkaula.

Neskatoties uz to, ka starptautiskā tirdzniecība ar ziloņkaulu ir aizliegta, to kontrabandas ceļā tupina piegādāt Āzijas valstīm, kur ziloņkaulu izmanto rotaslietās.

Kenija tirgošanos ar ziloņkaulu aizliedza 1989.gadā. Neskatoties uz to, ik gadu Kenijā tiek nogalināti vidēji 100 ziloņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!