Divas Kenijas galvenās cilvēktiesību aizstāvības grupas ir izteikušas kritiku valdībai, jo tā veikusi “ekstravagantu” automobiļu iegādi, kamēr četriem miljoniem iedzīvotāju nepieciešama palīdzība, lai tie nemirtu badā, informē ārvalstu prese.
Kenijas valdība kopš 2002.gada ir iztērējusi mašīnu iegādei vairāk nekā 12 miljonus ASV dolāru. Tas būtu pietiekami, lai astoņu gadu garumā sūtītu skolā 25 000 bērnu, BBC citē grupu publicēto ziņojumu.

Valdība arī bez tā tiek apsūdzēta korupcijas skandālā. Amatpersonas ir izteikušas lūgumu pēc palīdzības starptautiskajai sabiedrībai, jo pēc nelielā nokrišņu daudzuma šovasar četri miljoni iedzīvotāju nav spējuši nodrošināties ar pārtikas krājumiem un cieš no nepietiekama pārtikas daudzuma.

Puse no 12 miljoniem ir iztērēta par 57 “Mercedes Benz” automašīnām, un lielāko daļu naudas par luksusa automašīnām iztērējusi Augstākā tiesa.

Pārskata autori uzskata, ka Kenijai vajadzētu ņemt piemēru no kaimiņvalsts Ruandas, kur valsts ierēdņiem ir stingri aizliegts izmantot luksusa automašīnas.

Papildus lētāku, pat lietotu automašīnu iegādei, pārskata autori iesaka Kenijai arī piešķirt automašīnas ministrijām un departamentiem, nevis atsevišķām amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!