Zinātnieki atklājuši, ka ketčupa sastāvā ir īpaši daudz antioksidanta likopīna, kas veicina spermatozoīdu veidošanos. Indijā veiktā eksperimentā 63 procentiem neauglīgu vīriešu, kas divreiz dienā lietoja likopīnu, palielinājās spermas daudzums.
Likopīns tiek atzīts par vielu, kas aizkavē vēža rašanos, taču tagad atklāta arī šīs vielas saistība ar vīriešu reproduktīvajām spējām.

Likopīns atrodams gliemenēs, augļos un svaigos tomātos, taču vislielākā koncentrācijā šī viela ir tieši ketčupā.

Visindijas Medicīnas zinātņu institūta pārstāvis laikrakstam "Daily Star" teica: "Visi vīrieši, kas piedalījās mūsu pētījumā, laika posmā līdz 20 gadiem bija cietuši no neizskaidrojamas neauglības. Mēs ārstējām 30 vīriešus, vecumā no 23 līdz 45 gadiem. Pēc trim mēnešiem sešu vīriešu sievām iestājās grūtniecība."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!