Ceturtdien no Kijevas Neatkarības laukuma jeb Maidana atkal paceļas melni dūmi, jo tā iemītnieki aizdedzinājuši riepas, pretojoties komunālo dienestu un drošībnieku mēģinājumiem nojaukt barikādes un teltis, vēsta Ukrainas mediji.

Pilsētas komunālie dienesti sākuši nojaukt barikādes pie Arodbiedrību ēkas, kā arī lūguši Maidana iemītniekiem pašiem nojaukt uz ielas braucamās daļas uzslietās teltis, vēsta aģentūra UNIAN.

Aktīvisti aizdedzinājuši riepas un ar nūjām uzbrukuši likumsargiem, ziņo "Korrespondent.net". Tāpat likumsargu virzienā lidojot degmaisījuma pudeles, ziņo "Ukrainskaja Pravda".

Milicija aizturējusi vairākus ar šaujamieročiem bruņotus cilvēkus, ziņo UNIAN.

Neatkarības laukums bija galvenā tautas protestu norises vieta, kad pagājušā gada nogalē bijušā prezidenta Viktora Janukoviča valdība atteicās parakstīt sadarbības līgumu ar Eiropas Savienību (ES).

Pret Janukoviča valdību vērstā protesta kustība pieņēmās spēkā pēc tam, kad drošības iestādes miermīlīgos protestētājus mēģināja izdzenāt ar brutālu spēku. Vardarbība kulmināciju sasniedza februāra beigās, kad drošības spēki atklāja uguni pa demonstrantiem. Sadursmēs bojā gāja vairāk nekā 100 cilvēku – gan demonstranti, gan milicijas darbinieki. Pēc šiem notikumiem Janukovičs aizbēga no valsts.

9. jūlijā Ukrainas ģenerālprokurors Vitālijs Jarema deva rīkojumu atbrīvot Kijevas centru un valsts ēkas no cilvēkiem, kas rada "lētu un bīstamu Maidana pakaļdarinājumu", un revolūcijas simbolu grib pārvērsts "lētā karikatūrā".

Iekšlietu ministrs Arsens Avakovs norādīja, ka Maidans pašreizējā formā ir Krievijas specdienestu un marginālu partiju projekts. Viņš pauda viedokli, ka tas diskreditē Maidana nozīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!