Foto: AFP/Scanpix
Ceturtdien Nigērijā neveiksmīgas atbrīvošanas operācijas laikā nogalināts vācu inženieris, kuru kaujinieki valsts ziemeļos nolaupīja janvārī, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz drošības dienestu paziņojumu.

"Janvārī sagūstīto vācieti šorīt agri no rīta nogalināja tā nolaupītāji," aģentūrai AFP pastāstīja anonīma militārpersona. "Sekojot izlūkošanas norādēm, vīri [militārā uzdevumu vienība] iebruka slēptuvē, kur nolaupītāji turēja ķīlnieku."

Kano pilsētas iedzīvotāji, kurā notiksi atbrīvošanas operācija, stāsta, ka no rīta pilsētā bija dzirdami šāvieni. Armijas ārsts BBC korespondentam apliecinājis, ka redzējis nogalinātā ķermeni.

Nav skaidri zināms, kas atbildīgs par inženiera nolaupīšanu, bet martā izplatītā videoierakstā teroristu tīkla "Al Qaeda" Ziemeļāfrikas atzara biedri pieprasīja Vācijai atbrīvot par terorismu notiesātu sievieti apmaiņā pret inženiera atbrīvošanu.

Situācija Nigērijā ir saasināta, jo pirmdien valsts rietumu štatā Kvarā nolaupīts itāļu inženieris, kurš strādā Itālijas firmā, kas specializējas ceļu būvniecībā.

Martā atbrīvošanas operācijas laikā Nigērijā gāja bojā britu un itāļu ķīlnieks, kad Lielbritānija, sadarbībā ar Nigērijas varas iestādēm mēģināja ķīlniekus atbrīvot. Abi ārzemnieki bija nolaupīti pirms gada Kebi štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!