Ķīnā svētdien nāvessods izpildīts 14 noziedzīga grupējuma locekļiem, kuri deviņu gadu laikā izdarījuši neskaitāmas laupīšanas un nogalinājuši 28 cilvēkus, informēja valsts ziņu aģentūra "Xinhua".
Grupējuma vadītājam Džanam Dzjuņam, kas tika aizturēts pagājušā gada septembrī pēc bankas laupīšanas, un vēl 13 grupējuma locekļiem nāvessods tika izpildīts Ķīnas dienvidu provincē Hunanā un dienvidrietumu pilsētā Čuncjinā, ziņoja "Xinhua".

Džans kopā ar desmit bandas locekļiem tika arestēts septembrī pēc neveiksmīga mēģinājuma aplaupīt banku Čandē pilsētā Hunanas provincē.

Bankas aplaupīšanas laikā grupējuma locekļi nogalināja septiņus un ievainoja vēl piecus cilvēkus.

Pēc aresta Džans atzinās arī iepriekš izdarītajās slepkavībās, kā arī atzina, ka licis nogalināt grupējuma biedrus, lai būtu drošs par to, ka netiks nodots policijai.

Džana mīļākā Cjuaņa Hunjaņa, kurai arī svētdien tika izpildīts nāvessods, bija atzinusies, ka nogalinājusi cilvēkus, izpildot Džana pavēles.

"Xinhua" ziņoja, ka 14 bandas locekļi tika notiesāti par slepkavībām, bruņotām laupīšanām un ieroču zādzībām laikā no 1991.gada līdz pagājušā gada septembrim.

Valsts laikraksts ziņoja, ka kopš aprīļa, kad Ķīnā tika sākta barga cīņa pret noziedzību, valstī nāvessods izpildīts vairāk nekā 500 cilvēkiem. Tacu diplomāti apgalvo, ka nāvessods varētu būt izpildīts vairāk nekā 700 cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!