Ķīnā plāno būvēt speciālus cietumus ieslodzītājiem, kuri ir inficēti ar AIDS. Ķīnas varas iestādes uzskata, ka tas palīdzēs apturēt vīrusa izplatīšanos, ziņo BBC.
Divus speciālus cietumus plānots uzbūvēt Guandunas provincē Ķīnas dienvidos.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, šobrīd vairāk nekā miljons ķīniešu ir inficēti ar imunitātes deficīta vīrusu, taču eksperti pieļauj, ka īstenībā šīs skaitlis ir daudz lielāks. Turklāt tiesību aizstāvji jau sen kritizē Ķinas varas iestādes par izturēšanos pret inficētajiem. Pēdējos gados Pekina pasludināja skaļu kampaņu cīņai ar slimību, taču slimnieki joprojām tiek diskriminēti.

Nesen neveiksmi cietuši aktīvisti, kuri iecerēja bezmaksas izsniegt pretvīrusu preparātus 30 000 cilvēku. “The Washington Post” ziņo, ka slimnīcu administrācijas traucējušas īstenot šo ieceri. Tagad viena no provincēm iecerējusi uzbūvēt speciālus cietumus inficētajiem ieslodzītajiem. Ārzemju novērotāji uzskata, ka tas vēl vairāk sarežģīs slimnieku dzīvi.

Guandunas provinces varas iestādes savu lēmumu skaidro ar to, ka šobrīd brīvības atņemšanas vietās sodu jau izcieš 20 AIDS slimnieku un 518 HIV inficēto, un vietēji politiķi pārliecināti, ka, nepieņemot speciālus mērus, cietumos šie skaitļi ātri pieaugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!