Foto: stock.xchng
Kabeļtelevīziju pārstāvji Ķīnā par divām trešdaļām samazinājuši izklaidējošoTV šovu un programmu skaitu, raksta ārvalstu prese.

Šāds solis sperts pēc Valdības Radio, filmu un televīzijas padomes ieteikuma iegrožot "pārmērīgo izklaides apjomu" televīzijās.
Piemēram, līdz 2011. gada 31. decembrim dažādos TV kanālos pieprasītākajā laikā tika demonstrēti vidēji 126 dažādi izklaides šovi, bet no 1. janvāra to skaits samazināts līdz 38.

Lielākoties Ķīnas TV skatītāji vairs neredzēs dažādus realitātes un talantu šovus. Tāpat ierobežoti arī sarunu šovi, ar pārspīlēti emocionāliem stāstiem, kas "veicina sliktas gaumes veidošanos". Joprojām skatītāji varēs baudīt dažādas ziepju operas, kā arī iepazīšanās šovus, kas tiks demonstrēti nedēļas nogalēs.

Ķīnas valdība jau iepriekš paudusi bažas par pārāk lielo rietumu kultūras ietekmi uz jaunatni. Ķīnas Tautas Republikas līderis Hu Jintao uzsvēris, ka televīziju izklaidējošais saturs vairāk būtu jāražo uz vietas.
Pēc valdības rīkojuma, kas tika laists klajā 2011. gada oktobrī, katram no televīzijas kanālam drīkstētu būt ne vairāk kā divas izklaidējošās programmas nedēļā, katra ne garāka par 90 minūtēm, laika periodā no plkst.19:30 līdz 22:00. Tāpat vajadzētu palielināt ziņu pārraižu skaitu.

Ķīnas Tautas Republikā ir lielākā televīziju auditorija pasaulē – aptuveni 95% no tās 1.3 miljardiem iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!