Foto: AFP/Scanpix
Aizvien biežāk uz ielām var redzēt cilvēkus, kuri pārvietojas ieurbuši skatienu savos telefonos. Lielākās pilsētās, kur cilvēku ar šādu atkarību ir vairāk, biežāk arī notiek negadījumi, tiem saskrienoties.

Čongkvingas pilsēta ierakstījusi savu vārdu pasaules vēsturē, ieviešot pirmās gājēju joslas, kas domātas speciāli ar telefonu apmātajiem cilvēkiem, raksta "Newseveryday.com"

Ņemot vērā to, ka Ķīnā ir 1,3 miljardi iedzīvotāju, ir jāveic papildus drošības pasākumi. Pirmā, tikai aptuveni 30 metrus garā, ietve aprīkota ar milzīgām norādēm gan ķīniešu, gan angļu valodā, kas brīdina apzinīgos un neapzinīgos gājējus, ka viņiem jāizvēlas atbilstošā josla.

"Ar mobilajiem telefoniem, paši esat atbildīgi par savu drošību," rakstīts vienā no joslām un blakus joslu rotā uzraksts, "bez mobilajiem telefoniem."

Papildus uzrakstiem uz ietvēm, pilsētā atrodamas apjomīgas zīmes ar uzrakstu, "Pirmās mobilo telefonu īpašniekiem paredzētās ietvju joslas Ķīnā," papildus kuram redzama arī diagramma, kurā sniegta ietves lietošanas instrukcija.

Tiesa, šis tomēr nav pats pirmais gadījums, kad izveidota mobilo telefonu lietotājiem paredzēta josla. 2012. gadā Filadelfijā, ASV, tāda tika izveidota kā aprīļa joks.

Toreiz mēra un viņa pārstāvju izsūtītā preses relīzē tika ziņots par izmēģinājuma "E-joslas" izveidi, kas paredzēta tiem kājām gājējiem, kuriem, pārvietojoties, tīk vērties sava mobilā telefona ekrānā.
Mērs apgalvoja: "Apstājieties uz jebkuras ietves Filadelfijā un redzēsiet iedzīvotājus, kuri ir pārāk aizņemti, lai novērstu acis no saviem mobilajiem telefoniem un citām elektroniskajām ierīcēm. "E-josla" nodrošina neapdraudētu un ērtu pārvietošanos tiem, kurus nodarbina mobilie telefoni, kā arī pārējiem gājējiem.

Aizvien vairāk filadelfiešu saviem mobilajiem sakaru līdzekļiem uztic darījumu sarunas un komunikāciju ar tuviniekiem. Mums par viņiem ir jāparūpējas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!