Interneta lietotāju skaits Ķīnā pirmo reizi ir pieaudzis virs 100 miljoniem, informē ārvalstu mediji.
Tagad pēc lietotāju skaita Ķīnu pārspēj tikai ASV, taču analītiķi paredz, ka lietotāju skaits turpinās strauji augt, jo internetu darba un izklaides vajadzībām Ķīnā izmanto gan vecs, gan jauns.

Šo tendenci varētu skaidrot ar Ķīnas straujo ekonomisko izaugsmi, kā rezultātā palielinās cilvēku pirktspēja un viņiem ir iespēja iegādāties datoru un pieslēgties internetam, raksta BBC.

Taču valsts amatpersonas par šo tendenci nav tik ļoti iepriecinātas. Valdība bieži vien cenšas liegt pieeju materiāliem, ko tā uzskata par pornogrāfiskiem vai politiski ietekmējošiem.

Pagājušajā nedēļā atbildīgās iestādes draudēja slēgt mājas labas un blogus, kuru veidotāji atteicās reģistrēties jaunās valdības kampaņas ietvaros, kuras mērķis ir palielināt kontroli pār materiāliem, kas pieejami publiskai apskatei.

Iedzīvotāji nepārtraukti pārkāpj tā saukto “Lielo Ķīnas ugunsmūri” (Great Firewall of China), atrodot arvien jaunas saites ar valdībai nevēlamu informāciju.

Pieaug arī mobilo telefonu lietošanas apjomi, un ik gadu šo pakalpojumu sāk izmantot aptuveni 60 miljoni jaunu lietotāju.

Pašlaik Ķīnā ir 358 miljoni mobilo telefonu lietotāju, un tas veido 44,6% no Ķīnas telekomunikāciju industrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!