Ķīnā izglābti trīs ogļrači, kas bijuši iesprostoti pazemē 25 dienas, un izdzīvojuši, laizot ūdeni no ogļraktuves sienām, svētdien vēsta valsts mediji.

Apraktie ogļrači pamanījuši glābēju lampiņu gaismas un sākuši kliegt, kas ļāvis glābējiem atrast viņus, vēsta telekanāls CCTV.

Raktuve Guidžou provincē applūda 17.jūnijā. 25.jūnijā tika atrasts viena ogļrača līķis, taču vēl 12 cilvēki pazuduši bez vēsts.

Svētdienas rītā izglābtie trīs ogļrači bija stabilā stāvokli un varēja izteikt īsus teikumus. Tikai viens no viņiem spēja paiet, ziņo CCTV.

Raktuvei bija izsniegta licence iegūt 150 000 tonnu ogļu gadā, kas ir drošības noteikumu pārkāpums, ziņo aģentūra "Siņhua".

Ķīnas ogļu ieguves industrija ir viena no bīstamākajām pasaulē, jo drošības standarti nereti tiek ignorēti peļņas dēļ. Katru gadu Ķīnas ogļraktuvēs notiek vairāki tūkstoši negadījumu. Pērn saskaņā ar oficiālo statistiku tajos gāja bojā aptuveni 3000 cilvēku, tomēr neatkarīgie novērotāji uzskata, ka patiesībā upuru skaits varētu būt daudz lielāks, jo daudzi incidenti tiek noklusēti.

Milzīgā industrija nodrošina apmēram trīs ceturtdaļas valsts pieprasījuma pēc enerģijas un smagi strādā, lai spētu apmierināt strauji augošās ekonomikas vajadzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!