Ķīnā izsludināta elektroenerģijas taupīšanas kampaņa visas valsts mērogā, ziņo laikraksts "China Daily".
Šovasar Ķīnā gaidāms vēl lielāks elektroenerģijas deficīts nekā pagājušajā gadā. Ķīnā patērējamās elektroenerģijas daudzums šogad pārsniegs pagājušā gada rādītāju par 11% un sasniegs 2,1 triljonu kilovatstundu, ziņo Attīstības un reformu lietu valsts komiteja. Taču tās izstrāde palielināsies tikai par 9% līdz 37,2 tūkstošiem megavatu.

Elektroenerģijas taupīšanas kampaņu vadīs Šanhaja - viena no lielākajām ostām un rūpniecības un finanšu centriem valsts austrumos. Šīs pilsētas tirdzniecības kompleksiem, viesnīcām un birojiem aizliegts ieslēgt gaisa kondicionētājos temperatūras režīmu, kas ir zemāks par 26 grādiem pēc Celsija. Sabiedrisko ēku apgaismošanā tiks izmantoti 400 tūkstoši enerģiju taupošu spuldžu.

Pekinā vasarā laika apstākļi ir maigāki - tur vienīgi uzņēmumiem tiks paaugstināta maksa par elektroenerģiju. Pērnajā vasarā "vēdekļveida" elektrības atslēgšana aptvēra lielāko valsts daļu, kur uzņēmumi no Ķīnas centrālās līdz dienvidu daļai pārgāja uz īpašu darba grafiku, bet daži uz laiku tika slēgti.

Tomēr sagaidāms, ka no 2005.gada problēma vairs nebūs tik akūta, jo tiks nodotas ekspluatācijā jaunas jaudas elektrostacijās, bet 2006.gadā pieprasījums pēc elektroenerģijas Ķīnā pamatvilcienos tiks apmierināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!