Ķīnas amatpersonas ir paziņojušas par saviem plāniem nākamo 15 gadu laikā izveidot vēl 40 atomelektrostacijas, padarot tās par galveno enerģijas avotu austrumu krastā, kur notiek strauja attīstība, informē ārvalstu masu mediji.
“Atomenerģijai būs ārkārtīgi liela nozīme arvien augošajā Ķīnas elektroenerģijas industrijā,” saka Žangs Fubao, Zinātnes, tehnoloģiju un valsts aizsardzības industrijas komisijas pārstāvis.

Ķīnas valdība tādējādi cenšas risināt jautājumu par arvien lielāko pieprasījumu pēc elektroenerģijas, tajā pašā laikā samazinot gaisa piesārņojumu no akmeņogļu dedzināšanas. Ja plāns tiks īstenots, Ķīnā nākamo pārdesmit gadu laikā notiks apjomīgākā atomelektrostaciju attīstība pasaulē, raksta CNN.

ASV negatavojas būvēt nevienu atomelektrostaciju, dažas ir ieplānotas citās Rietumvalstīs, tāpēc lielākais apgrozījums iekārtu piegādātājiem gaidāms tieši Ķīnā.

Žangs preses konferencē stāstīja, ka 2020.gadā Ķīnas atomenerģijas industrijas ražotspēja būs līdz 40 miljoniem kilovatu, taču viņš šo skaitli nepielīdzināja tagadējiem rādītājiem.

“Atomenerģija kļūs par elektroenerģijas piegādes galveno balstu Austrumķīnas piekrastē”, kas eksporta dēļ kļuvusi par valsts straujākās attīstības centru.

Vietējā ziņu aģentūra “Xinhua” informē, ka pagājušajā gadā Ķīnas atomelektrostacijas piegādāja elektroenerģiju 50,4 miljardu kilovatstundu apmērā, kas ir 2,3% no kopējā elektroenerģijas apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!