Ķīna šogad kosmosā palaidīs 15 raķetes, 17 satelītus un trešo pilotējamo kosmosa kuģi, vēsta oficiālā ziņu aģentūra "Siņhua".
Par šiem kosmosa iekarošanas plāniem pirmdien preses konferencē paziņoja Nacionālās aizsardzības zinātnisko tehnoloģiju un industrijas komisijas ģenerālsekretārs Huans Cjans.

Valsts mediji ziņojuši, ka Ķīna plāno oktobrī kosmosā nosūtīt trešo pilotējamo kosmosa kuģi "Shenzhou VII", kas paredz arī astronauta izgājienu kosmosā, bet 2009.gadā kopā ar Krieviju iecerēts izpētīt Marsu.

Ķīnas ambīcijas kosmosa iekarošanā ir piesaistījušas milzīgu uzmanību, it īpaši pēc 2003.gada, kad tā kļuva par trešo valsti pēc ASV un bijušās PSRS, kura veiksmīgi kosmosā nosūtīja cilvēku.

Novembrī Mēness orbītā veiksmīgi iegāja Ķīnas pirmā Mēness izpētes zonde, kura gadu fotografēs un kartografēs Zemes dabīgā pavadoņa virsmu.

Paredzēts, ka bezpilota zondes lidojumam sekos robotu misijas uz Mēnesi un galu galā arī bāzes izveidošana uz Zemes pavadoņa, kurā varētu dzīvot astronauti un pētīt iespējas izmantot Mēness resursus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!