Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnā Ļaoiņas provincē vietējā vara pēc dienas ilgām protesta akcijām nolēma apturēt ķīmisko rūpnīcu "Fucza", kas izraisīja Dalaņas pilsētas iedzīvotāju neapmierinātību, jo pēc taifūna dambis, kas pasargā apkārtni no rūpnīcas radītā piesārņojuma, tika bojāts un, pēc iedzīvotāju domām, bīstamās vielas varētu nonāk vidē, ziņo ārvalstu masu mediji.

Protesta akcijas, kurās iedzīvotāji pieprasīja pārcelt rūpnīcu ārpus pilsētas, sākās svētdien no rīta, tajās piedalījās 12 000 cilvēku. Sarunās ar demonstrantiem iesaistījās pilsētas vadība, kas apsolīja atrisināt jautājumu par rūpnīcas pārcelšanu.

Taču protestētājus tas nenomierināja, viņi paziņoja, ka neizklīdīs, kamēr varas pārstāvji nenosauks precīzu rūpnīcas pārcelšanas datumu.

Tad vietvara nolēma rūpnīcas darbu nekavējoties apturēt, un rūpnīcu vēlāk pārcelt citur.

Savukārt vietējie mediji un blogeri turpina apspriest, kā pretēji likumu prasībām rūpnīcu varēja uzcelt netālu no apdzīvotās vietas un jūras piekrastes.

Ķīmiskā rūpnīca tika nodota ekspluatācijā 2007.gadā, tās galvenais akcionārs ir vietējā attīstītāju kompānija. Rūpnīca ražo bīstamās ķīmiskās vielas, ko izmanto kā izejvielu ķīmisko šķiedru ražošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!