Tūkstošiem ķīniešu pagājušajā svētdienā valsts austrumos sarīkojuši grautiņu, aizdedzinot automašīnas, izlaupot lielveikalu un ievainojot sešus policistus, trešdien vēsta Ķīnas mediji.
Vardarbības uzliesmojumus austrumu pilsētā Čidžou bija kārtējais no protestiem un komunistiskā partija baidās, ka tie var iziet ārpus kontroles, kļūt par dusmu izvirdumu par augošo plaisu starp bagātajiem un nabagajiem.

Oficiālā ziņu aģentūra "Siņhua" svētdien notikušajā grautiņā vaino dažus noziedzniekus, kuri novirzījuši "neapzinīgas masas".

Kā pastāstīja vietējā lielveikala direktors, daži vīrieši bija ar savu automašīnu notriekuši kādu pusaudzi un pēc tam viņam uzbrukuši. Vīrieši tika nogādāti policijā un ap iecirkni sāka pulcēties pūlis, kuri bija redzējuši kautiņu, pieprasot viņiem izdot vīriešus.

Pūlis ar katru minūti pieauga un daži no tā savas dusmas izgāza uz aizturēto personu automašīnu, sadauzot to, apgāžot un aizdedzinot.

Vēlāk nu jau vairākus tūkstošus cilvēku lielais pūlis sadauzīja arī trīs policijas automašīnas.

Bruņoti policisti centās apspiest nekārtības, taču pūļa raidītās akmeņu un petaržu krusas dēļ bija spiesti atkāpties. Vietējais laikraksts vēsta, ka ievainojumus guvuši seši policisti.

Pūlis pēc tam ielauzās lielveikalā un sāka grābt visu, kas bija pa rokai. Kad četras stundas vēlāk ieradās policija, lielveikals jau bija pilnībā izlaupīts.

Bruņota policija ar visu nemieru apspiešanai nepieciešamo ekipējumu spēja ap pusnakti atjaunot kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!