Būvniecības kompānija no Ķīnas ir parakstījusi līgumu, kura ietvaros Maskavā tiks uzbūvēta 87 stāvu ēka, kas varētu kļūt par augstāko Eiropā, informē ārvalstu prese.
Pašlaik pamatus 530 miljonu ASV dolāru vērtajam “Federācijas kompleksam” ir sākusi būvēt turku firma “Ant Yapi”, raksta BBC.

Debesskrāpis pacelsies 340 metru augstumā, un būs piestiprināts smailei līdzīgam centrālajam elementam. Blakus tam atradīsies vēl viens, 53 stāvus augsts debesskrāpis.

Ēku kompleksā būs izvietoti biroji, luksusa dzīvokļi, viesnīca un izklaides iestādes.

Projekta dibinātājs, Krievijas kompānija “Mirax Group” informē, ka stiklotajos torņos būs iebūvētas vismodernākās drošības sistēmas, kas tos pasargās no tādiem uzbrukumiem, kādi notika 2001.gadā ASV.

“Lai arī cik lidmašīnu tajos ieskrietu, tie nesagrūs,” saka “Mirax Group” prezidents Sergejs Polonskis.

“Mirax” pārstāvji pirmdien parakstīja līgumu ar celtniecības firmu “Chinese Engineering Construction Corporation”. Darbi varētu ilgt aptuveni divus gadus, ziņo Itar-Tass.

Debesskrāpju projektus izstrādājuši vācu arhitekti Peters Švēgers un Sergejs Čobans. Viņi apgalvo, ka ēkas 10 stundas būs izturīgas pret uguni.

Pagaidām augstākā ēka Eiropā ir “Commerzbank” tornis Frankfurtē.

Finansējumu projektam nodrošina “Vņeštorgbank”, kas pēc debesskrāpja pabeigšanas izvietos savus birojus ēkas 30 stāvos. Uz telpām Eiropas augstākajā celtnē jau pieteikušās arī vēl desmit no Krievijas lielākajām kompānijām.

“Hyatt” viesnīcu tīkla vadība plāno 44 ēkas stāvus pārvērst numuros ar brīnišķīgu skatu pa logu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!