Foto: AP/Scanpix
policija ceturtdien apturējusi restorāna reklāmas kampaņas gaitā organizētu gājienu, kura dalībnieki - gados jauni ārzemnieki - bija ģērbušies spartiešu karotāju kostīmos un piesaistīja plašu skatītāju pūli, šādi traucējot sabiedrisko kārtību.

Vīrieši bija tērpušies tumšos apmetņos un īsos pieguļošos šortos, liecina internetā pieejamie attēli, kuros redzams, ka vismaz divus pasākuma dalībniekus policija nospiedusi pie zemes.

Vai kāds no "spartiešiem" arestēts, nav zināms.

Gājienu organizēja restorānu ķēde "Sweetie Salad" par godu savas darbības pirmajai gadadienai, noalgojot ārzemju modeļus, lai viņi izdalītu ēdienus klientiem.

Uzņēmums skaidroja, ka skatītāju skaits tālu pārsniedzis gaidīto un policijas iejaukšanās esot bijusi savlaicīga.

"Sweetie Salad" taisnojās, ka viņiem, kā jaunam uzņēmumam, trūkst pieredzes liela mēroga pasākumu organizēšanā, un solīja stingri ievērot policijas norādījumus turpmākajā darbībā, lai gādātu, ka sabiedriskā kārtība netiek traucēta.

Ķīnas varasiestādes ļoti piesardzīgi attiecas pret pasākumiem, kas piesaista lielas cilvēku masas, sevišķi pēc tam, kad Vecgada vakarā Šanhajā drūzmā tika sabradāti 36 cilvēki.

Pekinas policija skaidroja, ka apturējusi gājienu, jo saņemtas sūdzības par vairākiem desmitiem šortos tērptu ārzemnieku, kas piesaista pūļus un traucē kārtību.

Policija atklāja, ka likumsargi pakļāvuši kontrolei vairākus cilvēkus un strādā pie šīs lietas. Sīkāku informāciju policija nesniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!