Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnas valdība apstiprinājusi, ka sākusies izmeklēšana pret valsts pretizlūkošanas dienesta vadītāju Ma Džianu par iespējamu korupciju, raksta BBC. Ma tiek apsūdzēts par korupciju lielos apmēros.

Šis ir jau kārtējais gadījums pēdējo laikā, kad Ķīnas varas iestādes vēršas pret valsts augstākā līmeņa ierēdņiem saistībā ar aizdomām par iesaisti liela apmēra korupcijā. Ma ir Ķīnas Drošības viceministrs, kurš pārrauga ārvalstu un vietējās pretizlūkošanas operācijas.

Pagaidām nekādi papildu komentāri par apsūdzības apstākļiem netiek sniegti. Tomēr oficiāla informācija par izmeklēšanu parādījies pēc tam, kad laikraksts "South China Morning Post" publicējis rakstu, kurā atmaskoja Ma saistību ar kāda elektronikas konglomerāta korupcijas skandālu.

2012. gadā nākot pie varas, Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins paziņoja, ka asi vērsīsies pret korupciju partijas biedru un valdības ierēdņu vidū, norādot, ka tas ir nepieciešams partijas izdzīvošanai.

Pēdējo mēnešu laikā amatus korupcijas apsūdzību dēļ zaudējuši jau vairāki augsti stāvoši ierēdņi, tostarp Sabiedriskās drošības ministrs Džou Jonkans un viens no Ķīnas drošības dienesta vadītājiem Žangs Kunšengs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!