Kailu krievu sieviešu sauļošanās uz dzīvokļa balkona ir saniknojusi pretējās mājas iedzīvotājus Ķīnas dienvidaustrumu štata Fudzjaņas galvaspilsētā Fudžou, vēsta laikraksts “ShanghaiDaily”.

Ķīnieši nosoda un uzskata par apkaunojošām krievu sieviešu rīcību, vēsta "ShanghaiDaily".

Krievu sievietes daudzdzīvokļu ēkā Fudžou pilsētā esot ievākušās nesen. Parasti uz darbu viņas dodas vakaros, bet pa dienu sauļojas uz balkona, stāsta vietējie iedzīvotāji. Dažas no tām uz balkona gozējas kailas, citas ar stringu biksītēm. Tas viss ir labi redzams no pretējās ēkas dzīvokļu logiem, vietējam laikrakstam pastāstīja iedzīvotāji.

"Mēs redzam sievietes kailas uz balkona no trijiem līdz pieciem pēcpusdienā gandrīz katru saulaino dienu," atklāja iedzīvotāja uzvārdā Čena. Viņa arī pastāstīja, ka ir spiesta vērt ciet aizkarus, lai tās jaunie dēli neredzētu kailas sievietes, vēsta laikraksts "Strait Metropolis Daily".

Čena un citi iedzīvotāji vairākas reizes esot sūdzējušies kopienas īpašuma pārvaldības uzņēmumam, lai tas lūdz krievietēm "cienīt Ķīnas tradīcijas". Kompānijas amatpersonas laikrakstam atklāja, ka nevar nekā palīdzēt. Sievietes esot atbildējušas, ka viņām ir tiesības ģērbties kā vien tās vēlās, kamēr atrodas savā dzīvoklī, tāpat kā viņas to darīja Krievijā. Sievietes nepārkāpj nevienu likumu, staigājot maz apģērbtas vai vispār kailas savā dzīvoklī, amatpersonas norādīja laikrakstam.

Kailums ir jūtīga un pretrunīgi vērtēta tēma lielai Ķīnas sabiedrības daļai, skaidro "ShanghaiDaily".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!