Ķīnā nolemts, ka prāts ir būtiskāks par skaistumu, un modelēm karjeras turpināšanai drīz var būt nepieciešams universitātes diploms. Ķīnas valdība laidusi klajā likumprojektu, kas šķiro modeles pēc izglītības līmeņa, un sākotnējās kvalifikācijas iegūšanai ir nepieciešama vismaz vidējā izglītība.
Savukārt, lai saņemtu augstāko kategoriju, modelēm vajadzēs beigt augstskolu, kā arī publicēt esejas par savu darbu un zināt angļu valodu. Pašlaik daudzas ķīniešu modeles redzamas uz pasaules modes lielpilsētu mēlēm, taču, ņemot vērā ieplānotās izmaiņas likumos, viņām varētu būt grūtības atrast darbu pēc atgriešanās dzimtenē.

Ķīnas Darba ministrijas pārstāvis norāda, ka likums ļaus paaugstināt profesionālos standartus. Birokrāti norāda, ka likumprojekts ņem vērā normas, kas patlaban Ķīnā tiek ieviestas 100 profesijās, un nav iemesla modeles darbu uzskatīt par izņēmumu. Pagaidām vēl nav skaidrs, kā dažādu kategoriju ieviešana ietekmēs modeļu darbu, taču industrijas profesionāļi norāda, ka tādējādi no aprites var tik izslēgta liela daļa jaunākās paaudzes padsmitgadnieču.

Piemēram, 18 gadus vecā Anna Vu, kas šomēnes redzama uz žurnāla "Elle" Honkongas izdevuma vāka, varētu atbilst tikai zemākās kategorijas modelei. Laikraksts "Shanghai Daily" citē kādu vietējā modeļu biznesa speciālistu, kas norāda, ka vajadzības gadījumā paredzēto likumu ieviesīs, taču tik stingras prasības izglītības jomā uzskata par nepraktiskām.

Pēdējos gados Ķīnas modeļu industrija piedzīvojusi krasu augšupeju, un līdzīgi kā daudzās citās nozarēs, arī šeit valsts valdība vēlas panākt savas ietekmes pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!