Foto: DELFI
Ķīnas centrālajā daļā policija aizturējusi kādu pusaudzi, kuru tur aizdomās par sava tēva un vecākās māsas slepkavības pasūtīšanu. Jaunietis nebijis apmierinātas ar ģimenes locekļu spiedienu skolas mācību jautājumā, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta laikraksts "The Guardian".

Svētdien policija ģimenes mājā Henaņas provincē atrada 49 gadus vecā tēva un 20 gadus vecās māsas līķi. Likumsargus izsauca kaimiņi, kuri izdzirdējuši aizdomīgus trokšņus.

Videonovērošanas kameru ieraksti liecina, ka ap diviem naktī pārī mājas sētai pārlīduši divi vīrieši beisbola cepurēs, bet mirkli vēlāk devušies prom pa to pašu maršrutu, vietējiem medijiem pastāstīja policija.

Aizdomās turētais jaunietis internetā nolīdzis divus slepkavas, jo uzskatījis, ka ģimenes locekļi izdara un viņu pārāk lielu spiedienu mācību jautājumā, liecina iepriekšējās izmeklēšanas dati, par kuriem vēsta valsts laikraksts "The Global Times".

Policija aizturējusi dēlu un vēl vienu personu, bet trešais aizdomās turētais vēl tiek meklēts.

Ķīnas skolēni izjūt lielu spiedienu labi mācīties, galvenokārt tāpēc, ka arvien pieaug ārkārtīgi lielā konkurence, lai iestātos augstskolās. Iekļūšana vai neiekļūšana augstskolā var ietekmēt jauniešu nākotni, skaidro "The Guardian".

Ķīna ir vienīgā valsts, kurā vairums cilvēku – 68% – uzskata, ka vecāki izdara pārāk lielu spiedienu uz bērniem, liecina 2011. gada pētījums.

Džedzjanas provincē veikts pētījums liecina, ka trešdaļa pamatskolas vecuma bērnu cieš no psihosomatiskas izcelsmes galvassāpēm un vēdergraizēm, kuras atspoguļo intensīvo koncentrēšanos uz mācību sasniegumiem, raksta "The Guardian".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!