Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsētas Kinšasas studējošo pilsētiņā vairākas dienas turpinās protesti pret kāda masku neuzvilkuša studenta nošaušanu, vēsta "Africa News". Protestētāji vēršas pret policiju, kas ierobežojumu uzraudzīšanu pārvērtuši par personīgas iedzīvošanās iespēju.

Asiņainais incidents piedzīvots pagājušās nedēļas nogalē. Students Honore Šama bez maskas filmējis kādu video atbilstoši studiju prakses prasībām, kad viņu uzrunājuši policisti. Viņš izskaidrojis, ka masku nav uzvilcis video tapšanas nolūkos, kā arī demonstrējis, ka viņam tāda ir līdzi. Tad viens no policistiem, acīmredzami saniknots, ka viņam netiek piedāvāts kukulis, bet tikai sniegts skaidrojums, Šamu nāvējoši sašāvis, medijiem atklājis incidentu redzējušais nogalinātā draugs Pasjonts Odia.

Slepkava tūdaļ nozudis un joprojām tiek meklēts. Divi citi policisti, kas bijuši klāt, kad viņu kolēģis izraisījis strīdu ar letālu iznākumu, ir aizturēti, kā arī aizturēts tā iecirkņa vadītājs, kurā viņš dienējis, vēsta "Africa News".

Kongo maskas valkāšana ir obligāta un par prasības nepildīšanu draud 10 000 franku (aptuveni četru eiro) sods. Kinšasā policisti bieži tiek apsūdzēti par iekasēto soda naudu piesavināšanos.

Lielā valsts līdz šim reģistrējusi tikai nepilnus 50 000 inficēšanās ar koronavīrusu gadījumu un nedaudz vairāk nekā 1000 mirušo no Covid-19. Valstī vakcinācija nenotiek kopš 10. jūlija, kad beidzās jau piegādāto vakcīnu derīguma termiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!