Krievijas vicepremjers Iļja Kļebanovs Krievijas prezidenta vārdā svinīgajā sēru ceremonijā Severomorskā solīja noskaidrot zemūdenes "Kursk" bojāejas iemeslus.
"Šodien mums ir smaga diena - zemūdenes "Kursk" bojāgājušo apkalpes locekļu piemiņas diena - un šeit, Severomorskā, patlaban stāv Krievija, pieminot apkalpi, kas līdz pēdējam brīdim darīja visu iespējamo, lai izglābtu savu kuģi," sacīja Kļebanovs svinīgajā sēru ceremonijā Murmanskas apgabala pilsētā Severomorskā, kur atrodas Krievijas Ziemeļu kara flotes galvenā bāze.

"Mēs šodien nevaram skaidri pateikt, kas bija zemūdenes bojaējas iemesls, taču noteikti radīsim atbildi uz šo jautājumu, un pirmie, kas to uzzinās, būs apkalpes locekļu tuvinieki," viņš paziņoja.

Kļebanovs arī solīja, ka visu bojāgājušo mirstīgās atliekas un arī pati zemūdene tiks izcelta no Barenca jūras.

Vicepremjers uzsvēra, ka "tā bija viena no labākajām Ziemeļu flotes apkalpēm un zemūdenē notikusī traģēdija satricinājusi visu valsti". Viņš arī pauda cerību, ka "visas nākamās paaudzes, kuras dienēs bruņotajos spēkos ar lepnumu sevi dēvēs par Krievijas aizstāvjiem, kā to darīja "Kursk" zemūdenes apkalpes locekļi.

Laukumā, kur notika svinīgais atvadu pasākums, bija ieradušies visi Severomorskas iedzīvotāji, kā arī delegācija no Kurskas, kas bija uzņēmusies šefību pār zemūdeni.

Īpaši konteineri ar bojāgājušo mirstīgajām atliekām bija pārsegti ar Andreja karogu un novietoti uz bruņutransportieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!