Ņujorkas mērs Rūdolfs Džuliani ceturtdien paziņoja, ka viņam ir diagnosticēts priekšdziedzera vēzis ārstējamā formā un viņš tādēļ uz laiku var pārtraukt Senāta vēlēšanu kampaņu, kurās viņa konkurente ir ASV pirmā lēdija Hilarija Klintone.
55 gadus vecais Džuliani preses konferencē sacīja, ka uzzinājis par saslimšanu trešdien no sava ārsta, kurš pamatoja diagnozi ar medicīniskiem testiem, kas izdarīti pēdējās divarpus nedēļās.

"Tā ir ļoti, ļoti agra slimības stadija," sacīja smaidošais Džuliani, paužot optimismu par pilnīgas izveseļošanās izredzēm. "Tā, izrādās, ir vēža forma, kuras ārstēšanā ir labi panākumi," uzsvēra mērs.

Džuliani sacīja, ka lēmums par ārstēšanās kursu var tikt pieņemts trīs nedēļu laikā. Viņš piebilda, ka ar priekšdziedzera vēzi slimojis arī viņa tēvs, kurš nomira 73 gadu vecumā.

Atbildot uz jautājumu, kā slimība ietekmēs viņa vēlēšanu kampaņu, mērs sacīja, ka viņam "nav ne jausmas". Viņš atzina, ka dažu ārstniecības kursu gadījumā būtu nepieciešams pārtraukt vēlēšanu kampaņu, bet viņš neuzskata, ka šī pauze būtu "ievērojama" vai ilgtu vairākus mēnešus.

Džuliani un Klintone kandidē uz senatora vietu no Ņujorkas štata, kas paliks vakanta pēc senatora Daniela Patrika Moinihana aiziešanas. Kongresa un prezidenta vēlēšanas notiks novembra sākumā.

"Tāpat kā visi ņujorkieši, manas lūgšanas un labākie novēlējumi ir par mēra pilnīgu un ātru izveseļošanos, un es ceru, ka visi tāpat kā es vēl viņam labu," ceturtdien paziņoja Klintone.

Džuliani ir apsūdzējis Hilariju Klintoni pieredzes trūkumā sabiedriskos amatos un vaļīgā attieksmē pret ētiskiem standartiem, kā arī uzsvēris, ka viņa tikai nesen apmetusies uz dzīvi Ņujorkas štatā.

Savukārt pirmā lēdija ir apsūdzējusi Džuliani riskantu nodokļu projektu ierosināšanā un tādas politikas praktizēšanā, kas izraisa etnisku un starprasu šķelšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!