ASV prezidents Bils Klintons sestdien aicināja amerikāņus būt pacietīgiem, kamēr noskaidrosies, kurš kandidāts ir uzvarējis otrdien notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās. Pēc Klintona teiktā, balsu pārskaitīšana Floridas štatā apliecina ASV demokrātijas spēku.
Vēlēšanu rezultāti Floridas štatā izšķirs to, kurš no abiem kandidātiem - republikānis Džordžs Bušs vai demokrāts Als Gors - kļūs par ASV nākamo prezidentu.

"Mums visiem ir jāatceras, ka šobrīd notiek process, kas atrisinās visas neskaidrības. Mums ir jābūt pacietīgiem un jāgaida rezultāti," iknedēļas radiouzrunā tautai sacīja prezidents.

Klintons paziņoja, ka valsts politiskā dzīve neapstāsies, un atgādināja, ka svētdien viņš plāno doties vizītē uz Āziju, kuras ietvaros paredzēts apmeklēt arī Vjetnamu.

"Floridā notiekošais neliecina par mūsu tautas šķelšanos, bet gan par debašu vitāli svarīgo nozīmi, kas tiks atrisinātas atbilstoši konstitūcijai un likumiem," sacīja Klintons.

Neoficiāli pārskaitītie vēlēšanu rezultāti Floridā rāda, ka Bušs apsteidz Goru par 327 balsīm. Tomēr Gora kampaņa ir aicinājusi vēlreiz pārskaitīt balsis vairākos apgabalos un izteikusi varbūtību uzsākt tiesu darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!