Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps, apmeklējot savvaļas ugunsgrēku skarto Kaliforniju, noraidījis bažas par klimata pārmaiņu radīto ietekmi, un vietējai amatpersonai apgalvoja, ka "kļūs aukstāks", raksta britu raidsabiedrība BBC.

Savvaļas ugunsgrēki Oregonas, Vašingtonas un Kalifornijas štatos nopostījuši teritoriju gandrīz 2 miljonu hektāru platībā. Kopš augusta dzīvību zaudējuši vismaz 36 cilvēki.

Tramps, kurš arī iepriekš noliedzis klimata pārmaiņu spēlēto lomu dažādās dabas katastrofās, savvaļas ugunsgrēkus saistījis ar sliktu meža pārvaldību.

Par savu nostāju šajā un citos līdzīgos jautājumos prezidents izpelnījies kritiku no sava politiskā konkurenta Džo Baidena. Baidens, kurš ir Demokrātiskās partijas kandidāts šī gada ASV prezidenta vēlēšanās, nosauca Trampu par "klimata dedzinātāju".

Apmeklējot ASV rietumu krastu, Tramps atkārtoja savu argumentu, ka vainojama slikta mežu apsaimniekošana. Noraidot viena ierēdņa lūgumu "neignorēt zinātni" par klimata pārmaiņām, Tramps sacīja: "Sāks kļūt aukstāks, jūs vienkārši skatāties (..) Es nedomāju, ka zinātne patiesībā zina."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!