Pasaules Meteoroloģijas organizācija (WMO) piektdien paziņoja, ka Klusajā okeānā sāk veidoties postošā globālā klimatiskā parādība "La Ninja", taču tās aprises varētu neiezīmēties vēl divus vai trīs mēnešus.
"La Ninja" laikā atdziest Klusā okeāna ūdens virsma pie Dienvidamerikas rietumu piekrastes, kā dēļ laika apstākļi daudzviet pasaulē kļūst haotiski.

"Ir noteiktas pazīmes par "La Ninja", taču tā rašanās laiks pašlaik nav skaidrs," žurnālistiem paziņoja WMO zinātnieks Rupa Kumars Kolli.

WMO paziņoja, ka pirmās pazīmes par parādības veidošanos sāka ievērot februārī, kad zem normas noslīdēja Klusā okeāna austrumu daļas ūdeņu temperatūra, lai gan virsmas vēji bija tādi pat kā iepriekš.

Kā teikts WMO paziņojumā, ir "vājas" iespējas, ka parādība varētu attīstīties divu līdz trīs nedēļu laikā.

Iepriekšējā "La Ninja" tika saistīta ar sausu laiku ASV dienvidos un Latīņamerikas rietumos un spēcīgiem nokrišņiem Austrālijā un Dienvidaustrumu Āzijā.

Taču izpausmes var būt tālejošākas - spēcīgākas musonu lietavas Indijas subkontinentā, aukstāks laiks tropiskajos Āfrikas rietumos, dienvidaustrumos, Japānā un Korejas pussalā.

"La Ninja" veidojas pēc globālās klimatiskās parādības "El Ninjo" Klusajā okeānā, kas tika vainota par ārkārtīgo sausumu Austrālijā, plūdiem Āfrikas ragā un Bolīvijā un spēcīgākām ziemas lietavām Dienvidāzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!