Kokaīna pēdas atrodamas uz gandrīz visām Vācijā apgrozībā esošajām naudas zīmēm, ziņo laikraksts "Bild". No 50 nejauši paņemtām banknotēm uz 49 atrastas šīs narkotikas pazīmes.
Vācijas televīzijas ARD raidījuma "Fakt" reportieri lūguši pārbaudīt nejauši izvēlētu naudu laboratorijā, un rezultāti rāda, ka vismaz 98% no visa apgrozībā esošā vācu naudas daudzuma varētu būt bijusi saskarsmē ar kokaīnu, kokaīna lietotāja vai pārdevēja rokām vai citām naudas zīmēm, kas saskārušās ar kokaīnu.

Divas no pārbaudītajām desmit marku banknotēm bijušas nosmērētas ar vislielāko daudzumu - 155 un 192 mikrogramiem kokaīna, un tas liecina, ka pirms pavisam neilga laika naudas zīmes izmantotas, lai ar tām iešņauktu bīstamo narkotiku, izteicies profesors Fricis Zergels no Nirnbergas Bioloģiskās medicīnas un farmācijas institūta. Tomēr pētījuma rezultāti nebūt neliecina, ka gandrīz ikviens Vācijas iedzīvotājs būtu kokaīna lietotājs - lielākā daļa ar to nosmērēto banknošu ir tikai bijusi saskarsmē ar citām naudas zīmēm, uz kurām atrodama šī narkotika, uzsver zinātnieks.

Pagājušajā nedēļā cits televīzijas kanāls SAT 1 ziņoja, ka neliels daudzums kokaīna atrasts 22 no 28 paraugiem, kas ņemti tualetēs Vācijas Bundestāga mītnē Reihstāgā. Arī šos paraugus analizēja Nirnbergas institūtā. Pēc šī paziņojuma Bundestāga priekšsēdētājs Volfgangs Tīrze aicināja policiju veikt izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!