Četros apgabalos uz dienvidiem no Denveras pilsētas otrdien turpināja plosīties plašākais mežu ugunsgrēks Kolorado štata vēsturē, un no tuvākās apkārtnes evakuēti tūkstošiem iedzīvotāju.
Aptuveni 55 kilometrus uz dienvidrietumiem no Denveras ugunsgrēks, kurš otrdien no rīta bija sasniedzis 31 162 hektāru lielu platību, līdz dienas beigām bija pieaudzis līdz 34 000 hektāriem.

"Ir ļoti karsts, un ugunsgrēks izplatās patiešām ātri," teica ASV Mežu dienesta pārstāve Pama Devora.

Ugunsgrēks ir sasniedzis gleznaino Paika Nacionālo mežu, ko parasti apmeklē ļoti daudz tūristu, kas dodas pārgājienos un atpūšas.

"Šobrīd mēs esam atkarīgi no vēju žēlastības," aģentūrai "Reuters" sacīja Džefersonas apgabala šerifs Džons Stouns.

Ugunsgrēks, kas liecina par biedējoši agru ASV vasaras ugunsgrēku sezonas sākumu, ir plašākais štata vēsturē, atzina Kolorado štata gubernators Bils Ovenss. Pēc viņa teiktā, līdzšinējais ugunsgrēka sasniegtās platības rekords bija 6880 hektāru.

Pēc Devoras teiktā, rīkojumu evakuēties no uguns apdraudētajiem apvidiem saņēmuši Telleras apgabala, kā arī Džefersonas un Duglasas apgabalu mazpilsētu iedzīvotāji.

Ugunsgrēks, kas ir viens no sešiem, kas šobrīd plosās Kolorado štatā, izcēlās svētdien. Pēc amatpersonu teiktā, to izraisīja nelikumīgi iekurts ugunskurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!