Kolumbijas vēstniece Francijā Marta Lusija Ramiresa kļūs par pirmo sievieti, kas iecelta par Kolumbijas aizsardzības ministri, ceturtdien paziņoja prezidenta birojs.
Viņai būs jāstrādā laikā, kad valstī jau 38 gadus turpinās karš starp valdības spēkiem un marksistiskajiem un galēji labējiem nemierniekiem.

48 gadus vecā advokāte un bijusī tirdzniecības ministre Ramiresa Aizsardzības ministrijas vadītājas amatā stāsies 7.augustā, kad līdzšinējā prezidenta Andresa Pastranas vietā stāsies jaunievēlētais prezidents Alvaro Uribe.

Uribe 26.maijā ar ievērojamu pārsvaru uzvarēja prezidenta vēlēšanās, solot divkāršot policistu un profesionālo kareivju skaitu un tikt galā ar marksistu nemierniekiem un galēji labējiem pusmilitārajiem kaujiniekiem. Ramiresas galvenais uzdevums būs uzraudzīt jaunās valdības plānoto armijas izveidošanu, kas saņems arī lielu palīdzību no ASV.

Uribe ceturtdien nosauca arī citus nākamos vadošo ministriju vadītājus, priekšroku dodot kandidātu profesionālajai pieredzei, nevis politiskajai. Par ārlietu ministri viņš plāno iecelt Karolinu Barko - bijušā Kolumbijas prezidenta Virhilio Barko meitu. Barko, kas pēc izglītības ir socioloģe, ir pieredze Bogotas pilsētas valdībā, taču viņa nekad agrāk nav bijusi ministre.

Par jauno miera komisāru, kas uzraudzīs nākotnes sarunas ar naidīgajiem spēkiem, Uribe nosauca psihiatru Luisu Karlosu Restrepo, kam nav vērā ņemamas politiskās pieredzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!