Kolumbija ir piekritusi atbalstīt Venecuēlas misiju, nodrošinot divu augsta līmeņa ķīlnieku atbrīvošanu, ko savā varā sagrābuši Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki jeb FARC, raksta BBC. Kolumbija "nodrošinās nepieciešamās garantijas" ķīlnieku nogādāšanai mājās, norādījis Kolumbijas miera komisārs Luiss Karloss Restrepo.
Restrepo arī paziņojis, ka ķīlnieku atbrīvošanas procesu uzraudzīs Starptautiskā Sarkanā krusta pārstāvji. Venecuēlas prezidents Ugo Čavess apgalvo, ka nemiernieki viņam paziņojuši ķīlnieku atrašanās vietu, un Venecuēlas helikopteri varētu viņus savākt jau ceturtdien.

Atgādināsim, ka ķīlnieki ir bijusī pretendente uz Kolumbijas viceprezidentes amatu Klāra Rohasa, viņas dēls Emanuels un bijusī vietējā parlamenta deputāte Konsuelo Gonsalesa de Perdomo. Pirms divām nedēļām veiktā atbrīvošanas operācija beidzās bez panākumiem. Nemiernieki iepriekš piekrita sadarboties ar Venecuēlas prezidentu Čavesu, tādējādi izrādot cieņu viņa režīmam, savukārt Kolumbijas valdība uzskatīja to par jaukšanos valsts iekšējās lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!