Ceturtdien vairākos uzbrukumos Kolumbijā nogalināti vismaz 20 cilvēki, bet policija paziņoja, ka tai izdevies novērst komunistiski noskaņoto partizānu grupējuma "Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki" (FARC) organizētu atentāta mēģinājumu pret valsts prezidentu Alvaro Uribi.
Valsts dienvidos FARC kontrolētajā demilitarizētajā zonā ceturtdien savstarpējā apšaudē nogalināti 11 komunistu partizāni un seši valdības spēku karavīri, ziņo armijas pārstāvji.

Tajā pašā laikā nedaudz agrāk ceturtdien Kolumbijas ziemeļrietumos FARC novietotas bumbas sprādzienā tika nogalināti vismaz trīs karavīri, bet vēl astoņi guva ievainojumus. Saskaņā ar saņemtajām ziņām kreisi noskaņotie nemiernieki Argelijas ciematā uzspridzināja kādu māju brīdī, kad garām brauca armijas patruļa.

Savukārt Kolumbijas ģenerālprokurors Luiss Kamilo Osorio ceturtdien Bogotā paziņoja, ka FARC kaujinieki ir ievietojuši sprāgstvielas divās automašīnās, ar kurām iecerēts īstenot pret valsts prezidentu Alvaro Uribi vērstu uzbrukumu.

"Prezidents ir informēts par situāciju, un man šķiet, ka mums tas jāuztver ar vislielāko nopietnību," žurnālistiem teica ģenerālprokurors Osorio.

Uribe par savas administrācijas svarīgāko uzdevumu izvirzījis cīņu pret komunistiski noskaņotajiem partizāniem un narkotiku kontrabandistiem.

Kā LETA jau ziņoja, vienu no bumbām drošības spēkiem izdevies neitralizēt.

Policija atrada septiņus kilogramus sprāgstvielu, kas bija paslēpti riepā, kura savukārt atradās automašīnas bagāžas nodalījumā. Automobilis tika uziets Kolumbijas galvaspilsētas Bogotas rietumu industriālajā daļā.

Otras ar sprāgstvielām pildītās automašīnas meklējumi turpinās.

Saistībā ar atentāta mēģinājumu arestēti trīs cilvēki, pavēstīja Osorio, nesniedzot sīkākus paskaidrojumus par plānoto sazvērestību.

Uribe ir viens no stingrāk apsargātajiem pasaules līderiem, un komunistu teroristi jau vairākkārt nesekmīgi mēģinājuši īstenot pret viņu vērstus atentātus.

2002.gada priekšvēlēšanu kampaņas laikā sprādzienā, kas nodarīja bojājumus Uribes bruņotajam automobilim, gāja bojā četri cilvēki. Tanī pašā gadā komunistu nemiernieki ar mīnmetējiem apšaudīja viņa inaugurācijas ceremoniju, nogalinot 21 bezpajumtnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!