Komoru salu prezidents Ahmeds Abdalla Sambi izsludinājis 30 dienu nacionālās sēras par upuriem, kuri gāja bojā, netālu no šīs Indijas okeāna salas krastiem avarējot aviokompānijas "Yemenia" lidmašīnai "Airbus" ar 153 cilvēkiem.

"No šodienas mūsu valstī izsludināts 30 dienu sēru periods," Sambi ceturtdienas vakarā paziņoja valsts televīzijā.

Sambi, kurš saīsināja savu braucienu uz Āfrikas Savienības galotņu apspriedi Lībijā, mudināja bijušo koloniālo metropoli Franciju palīdzēt noskaidrot, kāpēc aviokompānijas "Yemenia" lidmašīna avarēja, otrdien mēģinot nolaisties galvaspilsētas Moroni lidostā.

No 142 pasažieriem un 11 apkalpes locekļiem katastrofā izdzīvoja tikai viena pasažiere - kāda 12 gadus veca meitene. Lidmašīnā atradās 66 Francijas pilsoņi.

Ceturtdien Sambi norādīja, ka glābējiem vēl jāatrod bojāgājušo mirstīgās atliekas avārijas vietā, un aicināja sniegt lielāku starptautisko palīdzību.

Sašutušie upuru tuvinieki vaino aviokompāniju "Yemenia", ka tās lidmašīna nav bijusi droša. Šai 19 gadus vecajai lidmašīnai bija aizliegts ielidot Francijas gaisa telpā sakarā ar šaubām par tās drošumu.

Tomēr Jemenas transporta ministrs noraidīja šo kritiku kā netaisnīgu, jo neesot publiskoti pārbaudes rezultāti par avārijas cēloni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!