ASV Kongress piecas desmitgades seno embargo pret Kubu varētu atcelt pirms 2010. gada beigām, otrdien paziņoja vadošs likumdevējs no demokrātu partijas.

Pārstāvju palātas Budžeta komitejas priekšsēdētājs Čārlzs Reindžels žurnālistiem paziņoja, ka, viņaprāt, pašreizējais Kongress embargo atcels.

Tomēr darbs pie embargo atcelšanas aizvirzīsies otrajā plānā, drīzumā sākot darbu pie veselības aprūpes sistēmas reformēšanas, norādīja Reindžels.

Ameriku samitā, kas nesen notika Trinidādā, ASV prezidents Baraks Obama sacīja, ka embargo neatcels, ja Kubā netiks ieviestas plašākas brīvības.

Kubas prezidents Rauls Kastro un viņa brālis Fidelds Kastro izteikuši vēlmi runāt ar ASV, taču uzstāj, ka Kubai nav jāpiekāpjas, lai pavirzītu uz priekšu diplomātiskos procesus.

Likumdevējs Viljams Delahants izteicās, ka negaida ātrāk par novembri balsojumu par viņa likumprojektu, kas ļautu ASV pilsoņiem brīvi apmeklēt Kubu.

"Mēs veidojam atbalstu. Mums ir 138 atbalstītāji," sacīja Delahants.

Taču demokrātu līderiem Kongresā ir jāizlemj, kad un kā virzīt likumdošanu par Kubu, kamēr embargo atbalstītāji ir "iztērējuši milzīgas naudas summas, lai tas paliktu", norādīja Delahants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!