Vides aktīvistu organizētās demonstrācijas laikā Kopenhāgenā aptuveni 300 melnā tērpti jaunieši sestdien sākuši ar akmeņiem dauzīt skatlogus, izsaucot asu policijas reakciju, no notikuma vietas ziņo aģentūras AFP korespondents.

Aptuveni 50 policisti nogāzuši sejas maskās tērptos nekārtību cēlājus zemē un aizvilkuši uz tuvumā esošajiem mikroautobusiem.

Pārējie demonstrācijas dalībnieki, kuru skaits, pēc dažādu avotu ziņām, sasniedz 30 000, joprojām saglabā mieru, taču spriedze turpina pieaugt, ziņo AFP korespondents.

Dānijas galvaspilsētas centru piepildījuši vides aizstāvji un tā sauktie antikapitālisma aktīvisti, lai dotos sešus kilometrus garajā gājienā uz ANO klimata konferences norises vietu.

"Mēs [demonstrantu] skaitu lēšam uz aptuveni 30 000, taču tas ir tikai novērtējums" AFP sacīja kāda policijas amatpersona. Savukārt dāņu televīzijas kanāls TV2 demonstrantu skaitu lēsa no 30 līdz 100 tūkstošiem.

Demonstrācijas organizatori atkārtoti aicināja pūli, kurā dominēja prasības pēc sociālā taisnīguma un aicinājumi pret kapitālismu, saglabāt mieru.

Jau vēstīts, ka patlaban Kopenhāgenā notiek ANO klimata konference, kurā tiek lemts, kā mazināt un novērst nelabvēlīgās tendences pasaules klimatā. Līdzīgi protesti sestdien bijuši arī citviet pasaulē, piemēram, Austrālijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!