Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kalnu Altaja apgabalā, meklējot avarējušā kosmosa kravas kuģa "Progress M-12M" atlūzas, atrasti pirms 35 gadiem katastrofā cietušā helikoptera "Mi – 2" fragmenti , trešdien informē aģentūra "Interfax".

Kā pavēstījuši Rietumsibīrijas Izmeklēšanas komitejas pārstāvji, savulaik "Mi- 2" avārija notikusi bez upuriem, nav gan zināms kāpēc nav savāktas lidaparāta atliekas.

Helikopteru izdevās atrast, veicot meklējumus no gaisa Turočakskas un Uluganskas rajonos. Tur tiek meklēts kravas kuģis "Progress M-12M", kas nogāzās pēc neveiksmīga starta 24. augustā. Avāriju izraisīja problēmas dzinējos nesējraķetei "Sojuz - U", kam bija jānogādā transportkuģis orbītā.

Jau vēstīts, ka problēmas nesējraķeti, lika pārtraukt ieplānoto "Sojuz" startu programmu , tajā skaitā no 8. septembra uz 16. septembri tik pārcelta ekipāžu nomaiņa Starptautiskajā kosmosa stacijā.

"Progress-M-12M" veda vairāk nekā desmit tonnas kravas uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS).

Nākamais Krievijas kosmosa ķravas kuģa "Progress" starts uz SKS ir paredzēts 28.oktobrī un, pēc amatpersonu teiktā, līdz tam SKS apkalpei esot pietiekami daudz pārtikas un ūdens.

Tiek ziņots, ka nokritušajā kuģi varētu būt pusotra tonna ļoti toksiskas degvielas. Patlaban notiek kuģa atlūzu savākšanas operācija.

Kā ziņots, šī ir jau otrā Krievijas kosmonautikas nopietnā neveiksme nedēļas laikā. Iepriekš neizdevās nogādāt plānotajā orbītā modernāko sakaru pavadoni "Ekspress AM4", kura zaudējums nopietni apgrūtinās Krievijas telekomunikāciju nozares attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!