Maķedonijas robežas policija ceturtdien apturēja aptuveni 200 Kosovas čigānu grupu, kas, bruņojušies ar pudelēm un akmeņiem, mēģināja ielauzties Grieķijā, ziņo policija.
Maķedonijas policija vēsta, ka vairāki čigāni guvuši ievainojumus.

Viņi bija daļa no aptuveni 700 čigānu bēgļu grupas - pārsvarā Serbijas - Melnkalnes pilsoņu -, kas kopš maija vidus ir apmetušies uz robežas starp Maķedoniju un Grieķiju un vēlas iegūt patvērumu ES.

Čigānu grupa, ieskaitot sievietes grūtniecības stāvoklī un mazus bērnus, turpina dzīvot ārkārtīgi sliktos apstākļos tieši pie Medžitlijas robežas šķērsošanas punkta, neskatoties uz augsto gaisa temperatūru un pārtikas un ūdens trūkumu.

Viņi pieprasa patvērumu Grieķijā un atsakās atgriezties Kosovā, ko viņi pameta 1999.gadā, baidoties no iespējamiem vietējo albāņu uzbrukumiem.

Atēnas vēl nav izlēmušas vai atļaut grupai ieiet Grieķijā, un Maķedonijas policijai jau reiz nācās maijā pielietot spēku, lai neļautu viņiem šķērsot robežu.

Pašlaik norisinās sarunas par šīs čigānu grupas nākotni, kurās ir iesaistītas Skopjes amatpersonas un starptautiskas organizācijas, ieskaitot ANO bēgļu lietu dienestu (UNHCR), Eiropas Drošības un sadarbības organizāciju (EDSO) un ANO vadīto Kosovas administrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!