Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kosovas pagaidu premjerministrs Albins Kurti pirmdien paziņojis par pašizolēšanos, jo viena no valdības amatpersonām nonākusi ciešā kontaktā ar cilvēku, kam diagnosticēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

"Šodien ir pirmā diena, kad es nedošos uz darbu premjerministra birojā," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja 44 gadus vecais Kurti.

Kurti pavēstīja, ka paliks savā dzīvoklī līdz būs gatavi Covid-19 testa rezultāti amatpersonai, kas nonāca ciešā kontaktā ar Covid-19 slimnieku. "Paraugi ir paņemti, un mēs gaidām rezultātus," norādīja Kurti.

Laicīgi ieviešot ierobežojumus, Kosovai ir izdevies novērst eksplozīvu jaunā koronavīrusa uzliesmojumu. Kosovā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 884 cilvēkiem, no kuriem 28 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Taču Kosova iestrēgusi politiskajā krīzē. Kurti valdība tika gāzta 25. martā neuzticības balsojumā, ko ierosināja centriski labējā Kosovas Demokrātiskā līga (LDK), kas ietilpa valdošajā koalīcijā.

Tika gaidīts, ka Kurti vadītā kreisi orientētā Pašnoteikšanās kustības partija (LVV) vēlreiz izvirzīs Kurti premjerministra amatā, taču tas nenotika. Līdz tiks izveidota jauna valdība, Kurti paliks premjera amatā.

Kurti vēlas nogaidīt, līdz būs droši organizēt jaunas parlamenta vēlēšanas, taču viņa pretinieki vēlas pēc iesējas ātrāk izveidot jaunu kabinetu. Jautājums nodots izskatīšanai Konstitucionālajai tiesai, kas vēl nav pieņēmusi lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!